Uređaj za promenu tt signala
Uređaj za promenu tt signala
Kol:      [Zvati]   

UREĐAJ ZA POBUDU DODATNOG ’’ZVONA’’ (ttPDZ)

 

Uređaj za pobudu dodatnog ’’zvona’’ (ttPDZ) je elektronski sklop, koji služi za uključenje dodatnog ’’zvona’’ kod prijema telefonskog poziva. Njegova primena je predviđena za pogone gde se zbog velike buke ili  iz drugih razloga telefonski zvono ne može čuti. Instaliranjem ovog uređaja u tt-mrežu omogućeno je da se na telefonski poziv, osim zvona telefona, uključi i dodatni zvučni, svetlosni ili neki drugi signal.

1. TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Priključni napon 230V
Frekvencija 50Hz

Max. snaga dodatnog ’’zvona’’ koji uređaj može uključiti1

250W
Struja pobude2 3mA
Gabariti 82,5x49x42 mm
Masa 80g

    

 NAPOMENA  1:

1) u specijalnim slučajevima, na poseban zahtev, UREĐAJ može pokrenuti potrošač daleko veće  snage ( i nekoliko kilovata )

2) ovako mala struja pobude čini da UREĐAJ ne utiče na dolazni signal

 2. MERE ZAŠTITE

Kućište UREĐAJA je od plastike, čime je obezbeđeno ZAŠTITNO IZOLOVANJE  i sprečena mogućnost slučajnog dodira delova koji pripadaju strujnim kolima. Zbog toga nema potrebe za izvođenje zaštitnog uzemljenja.

Kao dodatna mehanička zaštita samog UREĐAJA preporučuje se, gde je to moguće, njegova montaža unutar nekog  drugog kućišta ili ormara. Ovo je veoma lako izvesti s obzirom na kompaktnost konstrukcije, male gabarite i jednostavnu montažu i priključenje.

3. MONTAŽA I PRIKLJUČENJE

Montaža i priključenje UREĐAJA su veoma jednostavni vrše se sledećim redosledom:

  • odviti dva vijka na poklopcu UREĐAJA i skinuti poklopac. Na njemu se nalazi kompletan elektronski sklop (sa unutrašnje strane), kao i redne stezaljke za priključenje ( sa spoljašnje strane)
  • pomoću dva vijka pričvrstiti kućište UREĐAJA na mesto gde je predviđeno njegovo korišćenje
  • vratiti poklopac i pričvrstiti ga vijcima koji su prethodno skinuti
  • prema priloženoj šemi ( na pločici) povezati dovod iz telefonske utičnice, napajanje iz mreže  230V AC i odvod prema dodatnom ’’zvonu’’.

 NAPOMENA 2:

Montažu i priključenje UREĐAJA imaju pravo da vrše samo lica koja su stručna za takvu vrstu posla.

Back   |   Home   |   Top